Torda több magyarországi településsel is ápol testvérvárosi kapcsolatot. A városnapokra a testvértelepülések képviselői rendszeresen meghívást kapnak, így egymással is találkozhatnak.

A város a polgármesteri hivatal honlapján külön rovatban tünteti fel a testvérvárosait, rövid képes leírásban beszámol az adott településsel kialakított kapcsolatáról, és lehetőséget ad az oldal látogatóinak arra, hogy az adott település hivatalos honlapjára is átkattinthason.

2014-ben, az Európai Unió által finanszírozott Európa a polgárokért programban Torda pályázatot nyert Testvérvárosi Találkozó szervezésére.

Torda önkormányzatának partnerei voltak Hódmezővásárhely és Kiskunfélegyháza önkormányzata, a kiskunfélegyházi Testvérvárosi Egyesület és Comite des Jumelages Angouleme – Villes Etrangeres.

A Testvérvárosi Találkozón részt vettek Bihartorda, a szerbiai Torda,  valamint a lengyelországi Szydloviec küldöttségei, mint Torda további testvértelepülései.  A Testvérvárosi Találkozó fontosabb rendezvényei: „Művészet és kézművesség, az időn és határokon túl” nevű ideiglenes kiállítás megnyitója, workshopok, a testvérvárosokból érkező szakácsoknak köszönhetően az Ízek fesztiválja,  a Torda és Angouleme közötti 20 éves testvérvárosi kapcsolat megünneplése.

A testvértelepülések:

Angoulême, Franciaország
Aláírás dátuma:
04.08.1994 (Torda)
26.10.1996 (Angouleme)

Hódmezővásárhely, Magyarország
Aláírás dátuma: 1998

Bihartorda, Magyarország
Aláírás dátuma: 2006

Torda, Szerbia
Aláírás dátuma: 2006

Szydlowiec, Lengyelország
Aláírás dátuma: 2011

Kiskunfélegyháza, Magyarország
Aláírás dátuma: 2012